Tips om videomarketing in te zetten voor je omzetstijging

Videomarketing is het inzetten van promotie van jouw merk, dienst of product door middel van het toepassen van beeld. Dit kan op verschillende manieren worden toegepast; denk aan sluikreclame in een televisieserie of juist een reclamespotje. Een specifieke vorm van videomarketing is een bedrijfsfilm laten maken. Bij een bedrijfsfilm leg je de focus meer op de kernwaarden en onderscheidingen van een bedrijf. Een belangrijk onderdeel van een bedrijfsfilm is de boodschap. Wat wil je overbrengen aan jouw doelgroep? Wil je een nieuwe doelgroep aantrekken, of een bepaald segment binnen je bestaande klantenkring? Dan is het verstandig in een duidelijke strategie uit te werken. Lees gauw verder, want in deze blog lees je waarom het zo belangrijk is om een bedrijfsvideo te maken.   

Tip 1 – Gebruik Storytelling om bedrijven aan jou te binden 

Storytelling is een belangrijk onderdeel van videomarketing. Zonder een goed verhaal geen duidelijk boodschap. Met een duidelijk verhaal creëer je beleving en waarde. Een goede storytelling kun je op allerlei manieren vervullen. Denk aan een boodschap overbrengen door middel van een animatie video laten maken. Eenmaal een hoofdonderwerp gevonden? Dan is het zaak om te definiëren voor welke doelgroep jouw video bestemd is.  

Wil je een boodschap overbrengen voor een nieuwe klantengroep dan is het zaak een pakkende bedrijfsfilm te maken die alle facetten omtrent de Waarde propositie dekt. Maak je een bedrijfsvideo voor je huidige klantengroep omdat je een nieuwe dienst wil promoten?  

Denk dan zo duidelijk mogelijk de strategie uit. Niet zelf de expertise in huis? Wellicht is uitbesteden de match voor jouw organisatie.  

Tip 2 – Maak de boodschap niet te complex  

Een goed verhaal hoeft complex te zijn, sterker nog het moet zo eenvoudig mogelijk te begrijpen zijn. Onduidelijkheid zorgt voor ruis wat weer resulteert in geen interactie. Hoe sneller aandacht verloren gaat, hoe groter de kans dat de boodschap niet is overgebracht.  

Tip 3 – Beperk de lengte van je video 

Wil je een nieuwe doelgroep overtuigen om jouw product of dienst af te nemen? Dan is het van belang de boodschap in de eerste seconden van je video kenbaar te maken. Een video hoeft niet langer dan 20 seconden te duren. In de eerste 10 seconden bepalen potentiële klanten namelijk of ze een video de moeite waard vinden om te kijken.