Vind dé hovenier voor jou

Hovenier gezocht? Een mooie kantoortuin kan bijdragen aan de productiviteit en sfeer op de werkvloer. Een goed onderhouden tuin is daarvoor van belang en dat vergt vaak meer tijd dan men denkt. Een hovenier kan hierbij helpen, maar hoe kies je een goede? In deze blog geven we vijf tips voor ondernemers die op zoek zijn naar een hovenier voor hun kantoortuin.

Zoek naar een ervaren hovenier met referenties

Een belangrijke factor bij het zoeken naar een hovenier is ervaring. Zoek daarom naar een hovenier die al langere tijd in het vak zit en referenties heeft. Kijk bijvoorbeeld op de website van de hovenier naar voorbeelden van eerder uitgevoerde projecten en vraag naar klantreviews. Dit geeft een goed beeld van de kwaliteit van werk en de tevredenheid van klanten.

Vind een hovenier via een 65+ uitzendbureau

In plaats van met een hoveniersbedrijf zaken te doen kun je ook een individuele hovenier inhuren. Vaak zijn dit mensen met een passie voor tuinieren. Een manier om dit te doen is via een 65+ uitzendbureau. In Amsterdam zitten meerdere 65+ uitzendbureaus. Dit zijn uitzendbureaus die mensen die vaak boven de 65 zijn, maar ook andere gepensioneerden en senioren die niet meer de inkomsten hebben die ze ooit hadden, helpen om bij te verdienen. En 65+’ers die van tuinieren houden kun je dus via zo’n uitzendbureau inhuren. In de regio Amsterdam zijn er genoeg kandidaten die hier interesse in hebben. En in andere grote steden is het aanbod ongetwijfeld ook groot.

Check de benodigde certificaten

Een goede hovenier beschikt over een goede certificaten en verzekeringen. Vraag dus of de hovenier beschikt over het VCA-certificaat en de benodigde verzekeringen voor eventuele schade. Het hebben van deze certificaten geeft een geruststellend gevoel en toont aan dat de hovenier professioneel te werk gaat.

Kijk naar de aangeboden diensten

Hoveniers bieden vaak verschillende diensten aan. Controleer daarom of de hovenier alle diensten aanbiedt die je nodig hebt voor jouw kantoortuin. Denk hierbij aan gazononderhoud, bestrating, tuinontwerp en -aanleg, maar ook aan periodiek onderhoud. Het is prettig om één hovenier te hebben voor alle werkzaamheden in jouw tuin, zo voorkom je onnodige onrust op de werkvloer.

Plan een kennismakingsgesprek in

Voordat je beslist welke hovenier je in wilt huren, is het raadzaam om een kennismakingsgesprek in te plannen. Zo kun je persoonlijk kennis maken met de hovenier en kijken of er een klik is. Bespreek hierbij ook jouw wensen en budget. Als je rechtstreeks communiceert met de hovenier, krijg je inzicht in de werkwijze en weet je beter wat je kunt verwachten.

Maak afspraken voor de lange termijn

Tuinonderhoud is niet eenmalig, het is van belang dit periodiek te doen om de uitstraling van de tuin te behouden. Maak daarom afspraken met de hovenier voor de lange termijn. Zo weet je zeker dat jouw kantoortuin de uitstraling blijft houden die je wenst. Maak hierbij afspraken over de werkzaamheden die periodiek uitgevoerd zullen worden en wanneer men de tuin zal onderhouden.

Samenvatting

Een mooie kantoortuin maakt een groot verschil voor de sfeer op de werkvloer en kan bijdragen aan de productiviteit. Een goede hovenier kan hierbij helpen, maar het vinden van een goede hovenier kan een hele zoektocht zijn. Door te zoeken naar een ervaren hovenier met referenties, te checken of alle benodigde certificaten aanwezig zijn, te letten op de aangeboden diensten, een goed kennismakingsgesprek te voeren en afspraken te maken voor de lange termijn, vind je de juiste hovenier voor jouw kantoortuin. Zo kun je met een gerust hart genieten van een mooie tuin, zonder dat dit extra stress oplevert op de werkvloer.