Zoek je een ergonomische bureaustoel? Raadgeving bij je zoektocht

Raadgeving bij je zoektocht 

Als je veel achter een bureau werkt, of het nu thuis of op kantoor is, is een goede ergonomische bureaustoel belangrijk. Zeker als je rugklachten of andere gezondheidsklachten hebt, wil je ervoor zorgen dat je ergonomisch verantwoord zit. Maar hoe kies je een goede bureaustoel? Met deze vijf tips helpen we je op weg.

Verstelbaarheid

Het eerste waar je op moet letten, is of de bureaustoel verstelbaar is. Dit betekent dat je de hoogte, de rugleuning, de armleuningen en de zitting kunt aanpassen aan jouw lichaam. Kies een bureaustoel die voldoende verstelmogelijkheden heeft, zodat je hem helemaal kunt aanpassen aan jouw lichaam. Zo voorkom je dat je te hoog of te laag zit, of dat je stoel niet goed genoeg ondersteuning biedt.

Stevigheid en stabiliteit

Een goede bureaustoel moet stevig en stabiel zijn. Kies bij voorkeur voor een stoel met vijf poten en wieltjes, zodat hij niet snel omvalt en je gemakkelijk kunt bewegen. Controleer of de stoel in staat is om je gewicht te dragen en dat hij niet wiebelt. Als je de armleuningen gebruikt, moeten ze ook stevig aanvoelen.

Bekleding en kussen

De bekleding en het kussen van de bureaustoel zijn ook van belang. Kies voor een bekleding die zacht aanvoelt maar ook ademend is, zodat je niet gaat zweten als je langere tijd zit. Een goed kussen ondersteunt je ruggengraat op een goede manier en voorkomt dat je pijnlijke drukpunten krijgt.

Flexibiliteit

Een goede bureaustoel moet flexibel zijn. Het is bijvoorbeeld prettig als de stoel een kantelfunctie heeft, zodat je ook achterover kunt leunen. Of dat de zitting naar voren of achteren gekanteld kan worden. Zo kun je gemakkelijk van houding veranderen en blijf je actief tijdens het werk.

Budget

Bureaustoelen zijn er in vele soorten en prijsklassen. Voordat je op zoek gaat naar een ergonomisch verantwoorde bureaustoel moet je een budget voor ogen hebben. Een goede bureaustoel kan een investering zijn, maar het is ook weer niet de bedoeling dat je de hoofdprijs betaalt. Bedenk wat voor jou een acceptabele prijs is en shop binnen dat budget.

Samenvattend

Het vinden van een goede bureaustoel kan een uitdaging zijn, maar met deze vijf tips kun je een heel eind komen. Een goede bureaustoel is niet alleen ergonomisch verantwoord, maar ook stevig, stabiel, flexibel en past binnen je budget. Vergeet niet om de stoel eerst uit te proberen voordat je hem koopt, zodat je zeker weet dat hij goed aansluit bij jouw lichaam en jouw specifieke behoeften. Zo kun je lekker zitten en klachten voorkomen. 

 

Bron: https://www.spinalis-ergonomischestoelen.nl/