Hoe wordt een brand geblust?

Als je op degrootbrandwachten.nl kijkt dan zie je allerlei verschillende soorten diensten. Bijvoorbeeld brandwachten, bouwkundige brandpreventie, heetwerkwacht, brandveiligheid toezicht en alles wat nog meer valt onder brandpreventie. Maar denk bijvoorbeeld ook aan overheids korpsen, controle na brand, bedrijfsbrandweer, mangatwacht en alles wat er nog meer valt onder incidentbestrijdingen. De grote brandweer wacht is vooral gespecialiseerd in brandveiligheid. Maar daarna leveren ze ook andere experts. Dus het maakt niet uit welke soort klus het is en wat u nodig heeft, de groot brandwacht zorgt ervoor dat je door de juiste professional geholpen wordt. Uiteindelijk zijn ze vooral bekend door het grote aantal opgeleide brandweerlieden en het grote aanbod qua brandpreventie. 

Zo snel mogelijk 112 bellen

Als er een brand ontstaat, dan denken mensen vaak aan hoge vuren en vooral veel rook. Iemand belt zo snel mogelijk 112 en de brandweer komt zo snel mogelijk die kant op. De brandweermannen proberen de brand te blussen en daarna is het afwachten totdat de brand helemaal gestopt is. Maar wat gebeurt er nadat er een brand is geweest? Ten eerste begint de brandweer dan met een nacontrole na brand.. Goed kijken of het vuur echt gestopt is en of alles goed geblust is. Is dit niet zo? Dan kan er namelijk zo weer opnieuw een brand ontstaan en begint het riedeltje van vooraf aan.

Wat gebeurt er na de brand?

Als de brand dan ook echt geblust is, dan blijft er natuurlijk erg veel schade over. Soms is een kamer of huis helemaal weggebrand en zijn alle spullen weg. Dit is natuurlijk verschrikkelijk, maar de meeste mensen zijn gelukkig goed verzekert en uiteindelijk lost het zich allemaal weer op. Het is natuurlijk wel jammer dat je persoonlijke spullen kwijt bent, want sommige kun je gewoon niet meer terug krijgen omdat daar een emotionele waarde aan zit. Als mensen een brand mee hebben gemaakt, kunnen ze terecht bij slachtofferhulp, omdat je vaak aan een brand een trauma over kan houden. Sommige mensen slapen daarna niet meer goed, omdat ze bang zijn dat er elk moment een brand uitbreekt en anderen worden al bang als ze ergens vuur zien. Om dit te voorkomen komt daarom slachtofferhulp zo snel in actie.