Zo maak je je eigen website zonder programmerkennis

Heb je geen kennis van programmeren, maar wil je wel graag een eigen website bouwen? Bijvoorbeeld om een blog bij te houden of misschien wel om producten te verkopen? Tegenwoordig is het ook zonder kennis van programmeren mogelijk om zelf een professionele website in elkaar te zetten. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

Bron: Learnit

Maak je eigen website met WordPress

Als je geen ervaring hebt met programmeren, dan is het maken van een website met behulp van WordPress ongetwijfeld de beste optie. WordPress is een CMS-systeem dat ooit werd ontwikkeld om eenvoudig een blog te beginnen, maar inmiddels zijn de functies en mogelijkheden van WordPress zo uitgebreid dat je in een handomdraai een professionele website lanceert voor verschillende doeleinden. WordPress werkt op basis van thema’s en plugins. Je hebt de keuze uit een aantal standaard-thema’s en plugins, maar er zijn ook tienduizenden betaalde thema’s en plugins verkrijgbaar. Het grootste voordeel van WordPress is dus dat je in principe geen kennis van html of css nodig hebt, al kan het in sommige gevallen wel heel handig zijn.

Verkoop je producten via Shopify

Wil je je eigen webshop starten? Overweeg dan eens om Shopify te gebruiken. Shopify is in feite vergelijkbaar met WordPress, maar is in tegenstelling tot WordPress speciaal ontwikkeld voor e-commerce. Uiteraard kun je ook gebruikmaken van de e-commerce-functie van WordPress, genaamd Woocommerce. Je kunt Woocommerce als plugin downloaden op je WordPress-website.

Voor het maken van je eigen website of webshop heb je dus niet per se kennis nodig van programmeren, maar het is wel zo handig om in ieder geval de basis van html en css onder de knie te hebben. Dit stelt je namelijk in staat om eenvoudig wijzigingen aan te brengen in thema’s, het geeft je een hoop extra mogelijkheden en het zal je een hoop stress besparen. Wil je meer weten over html en css of wil je zelf een goede cursus html volgen? Bezoek dan eens de website van Learnit.